Datagedreven werken

Publieke organisaties nemen betere beslissingen en krijgen een hogere standaard dienstverlening

Nieuwe technologie en dataficatie bieden enorme kansen voor maatschappelijke toepassingen. En er komt steeds meer data beschikbaar.

Het gebruik van data bij besluitvorming helpt organisaties om meer objectief en op feiten gebaseerde beslissingen te nemen in plaats van af te gaan op intuïtie of onderbuikgevoel. Denk aan het verbeteren van de dienstverlening, het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Voorbeelden zijn het eerder signaleren van hulpvragen door slim verschillende gegevens te koppelen of het beschikken over een integraal klantbeeld bij multi-probleemgezinnen. Ook kunnen data inzicht bieden in de impact van beleid. 

Kortom, door slim gebruik te maken van data kunnen publieke organisaties transparanter, efficiënter en responsiever hun taken uitvoeren.

Waarom is datagedreven werken belangrijk?

Logisch dus dat steeds meer overheden en publieke organisaties aan de slag gaan met datagedreven werken. Toch blijkt dit nog niet zo eenvoudig. Waar te beginnen? En hoe?

Wij helpen organisaties stapsgewijs datagedreven te denken en te doen. Door open data en interne data te combineren, analyseren, en visualiseren, bieden we nieuwe inzichten en geven we cijfermatig onderbouwde antwoorden op uw (beleids-)vragen. Daarvoor maken we gebruik van passende en moderne technologieën.

Belangrijke les is realistisch te blijven: maak het niet te groot, begin met kleine successen.

Meer informatie

Neem een kijkje op onze projectenpagina of neem contact op met Wolter van Dam en Johan Posseth.