Data analytics & data science

Financiële gegevens, data over aantallen, inhoudelijke informatie, klantgegevens, open data. Vrijwel elke organisatie heeft een grote berg aan data beschikbaar. Bij Kurtosis geloven wij dat er veel bruikbare en waardevolle data aanwezig zijn, maar dat er niet altijd uit wordt gehaald wat erin zit. Wij geven de data betekenis. Ruwe gegevens worden getransformeerd naar bruikbare informatie en inzichten. Dit doen wij door middel van data engineering, data analyse en data science. 

Over deze service

Wij ondersteunen organisaties om op gerichte wijze data te verzamelen, te registreren en te analyseren met behulp van data engineering. De informatie en kennis die daaruit komt, wordt in besluitvormingsprocessen toegepast om de prestaties van de organisatie te verbeteren. Door middel van data analyse en data science helpen wij datagegevens om te zetten in waardevolle inzichten. Een dashboard biedt visueel overzicht van alle trends en ontwikkelingen binnen de organisatie. Hierdoor kunnen kansen worden ontdekt en uitdagingen worden aangepakt. 

Single point of truth en dashboards 

Via ontwikkelde dashboards hebben medewerkers toegang tot de meest up-to-date informatie om het overzicht te behouden en te sturen. Daarnaast is er sprake van één ‘single point of truth’, doordat de gehele organisatie van dezelfde bron uitgaat. Medewerkers kunnen zich focussen op de inhoud, in plaats van op cijfers, dankzij de inzet van data analyse en data science. Efficiënt werken zal hierdoor toenemen. Een beleidsmedewerker kan in één oogopslag zien welk effect bepaalde beleidsmaatregelen hebben of hoe een bepaalde KPI zich ontwikkelt. Als er opmerkelijke veranderingen plaatsvinden, kunnen medewerkers snel reageren en maatregelen nemen. 

Projecten

Voorbeelden van projecten die Kurtosis op dit vlak heeft gedaan zijn:

Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op voor: