Nieuws

Nieuws

Kurtosis neemt deel aan kick-off “De slimme, duurzame stad in beeld” met DMI-ecosysteem

Op 18 april 2024 namen Wolter van Dam en Joris Weijns als vertegenwoordigers van Kurtosis deel aan het inspirerende evenement van” het DMI-ecosysteem: De slimme, duurzame stad in beeld”. Het was een bijeenkomst waar diverse deelnemers en experts samenkwamen om kennis te delen over cruciale domeinen, indicatoren en beschikbare databronnen, met als doel een integraal beeld van de stad te creëren.

Er werden discussies gevoerd over het belang van indicatoren voor samenwerking tussen verschillende domeinen. Dit riep vragen op over de toepasbaarheid van deze indicatoren op zowel buurtniveau als gemeentelijk niveau, en of ze kunnen fungeren als sleutelindicatoren die impact hebben op meerdere thema’s of domeinen. Het streven was om concrete handelingsperspectieven te verbinden aan deze indicatoren en om voorbeelden en verhalen te gebruiken om het geheel visueel en begrijpelijk te maken.

Als deelnemers waren we enthousiast om deel te nemen aan deze discussies en om onze bijdrage te leveren aan het creëren van een datagedreven zicht op onze steden. We kijken uit naar de voortzetting van dit waardevolle initiatief, om samen toe te werken naar een toekomst waarin onze steden slimmer, duurzamer en veerkrachtiger zijn dan ooit tevoren.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.