Nieuws

Nieuws

Kennisbijeenkomst ‘Meer impact met data’

Op 12 mei organiseerde Data To Go de kennisbijeenkomst ‘Meer impact met data’. Veel organisaties willen meer uit data halen, maar weten nog niet goed waar te beginnen. Wat zijn de best cases, welke oplossingen werken en hoe maak je nou echt meer impact met data. Tom Pots programmamanager datagedreven werken deed de kick-off van deze middag: “Datagestuurd werken is je onderdompelen in de data en samen kijken naar de analyses; verzamelen, interpreteren en analyseren”. Ook stipte hij het belang aan van het helder hebben van je doelen: “Als je niet weet wat je wil bereiken, weet je zeker niet wat je wil weten”, aldus Pot.

Centraal stond hoe je een brug slaat tussen informatiebehoeften en dataspecialisten. Hiervoor ontwikkelde Data To Go de vijf daagse ‘Data Consultancy Fundamentals‘ . De docenten hiervan leidden verschillende thematafels. Hier werd  waardevolle informatie gedeeld en gesproken over innovatieve projecten en datagebruik in de toekomst.  Ook kwam hier de interpretatie van data aan bod: “Men is vaak niet elke dag bezig met data, dus is het soms een uitdaging hoe de data te interpreteren. Hierbij is het maken van een dashboard geen einddoel, maar waar het begint.”

Bij Data To Go kan je direct aan de slag gaan met data en praktische skills ontwikkelen via een datavraagstuk, training of pilot. Gewoon een kwestie van doen, is de filosofie. Data To Go is het nieuwe kennisplatform van Kurtosis. De deelnemers kregen een tasje met publicaties met de laatste inzichten van onze data-adviseurs over de ervaringen met het werken met data: dus letterlijk Data To Go!

Heb je deze bijeenkomst gemist en zou je graag worden bijgepraat over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op: info@datatogo.nl

Kijk hier voor het initiële aanbod van alle Data To Go trainingen.

Gabriëlla Kuling representeerde samen met Vincent van Ham ‘Data To Go’

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.